In De Hoogte

Van Woonwijk naar Leefwijk

Een nieuwe toekomst voor De Hoogte geeft ruimte voor diversiteit...
Een nieuwe toekomst voor De Hoogte geeft ruimte voor diversiteit...

In De Hoogte

Van Woonwijk naar Leefwijk

Het project ‘Van Woonwijk naar Leefwijk’ is ontwerpend onderzoek naar ruimtelijke ingrepen die het sociale programma van de wijkvernieuwing in Groningen kunnen ondersteunen. In het onderzoek presenteren we nieuwe ‘gezonde’ leefwijzen, waarbij we wonen, ontmoeting, leren en werken verbinden met de Selwerdse stadsnatuur.

Het voorgestelde scenario richt zich op sloop en nieuwbouw, waardoor het mogelijk is nieuwe stedelijke ruimtes te introduceren met stadstuinen en kleinschalige bouwmassa’s als schakelelementen in de ontwikkelstrategie. Zo wordt het mogelijk om stap voor stap, door middel van pilot en experiment, aan de wijk te werken.

Zie hier het uitgebreid rapport.

de strokenopzet van de huidige Hoogte is eentonig, zowel in stedenbouw als architectuur
de strokenopzet van de huidige Hoogte is eentonig, zowel in stedenbouw als architectuur
terwijl een gedeeltelijke renovatie en sloopnieuwbouw de toegang tot groen te verbetert
terwijl een gedeeltelijke renovatie en sloopnieuwbouw de toegang tot groen te verbetert
ander type buitenruimtes zijn toegevoegd, de wijk is doorwaadbaar, en bovenwoningen hebben toegang tot buiten
ander type buitenruimtes zijn toegevoegd, de wijk is doorwaadbaar, en bovenwoningen hebben toegang tot buiten

Achtergrondverhalen

verschillende concepten voor een gezonde levensstijl zijn toegepast
verschillende concepten voor een gezonde levensstijl zijn toegepast
portieken zijn geopend, en herindeling brengen diversiteit aan woningtypen
portieken zijn geopend, en herindeling brengen diversiteit aan woningtypen
toegevoegde veranda's verzachten de overgang tussen de collectieve tuin en de woning.
toegevoegde veranda's verzachten de overgang tussen de collectieve tuin en de woning.

Colofon

Locatie: Groningen

Jaar: 2018 - nu

Status: in ontwerp

Programma: ontwerpend onderzoek

Samenwerking met: Estheticon, Building the future of health, DE UNIE architecten (projectgroep). SUBoffice, LAOS landschapsarchitectuur en stedenbouw (De Hoogte).

Onderzoek In De Hoogte Volgend verhaal 1 / Volgend verhaal

Over Lilith Ronner van Hooijdonk:

Het bureau is gestart in 2010 in Rotterdam. Wij ontwerpen narratieve architectuur waarbij het verhaal van de opgave centraal staat. Dat verhaal kent verschillende lagen: aansluiting op de context, reageren op bouwtradities, individuele wensen van de opdrachtgever, duurzame inpassingen en technische kansen. De architectuur komt met een nieuwe blik en verrast met verbeelding. Ons werk reikt van transformaties en verbouwingen tot het ontwerp van publieke plekken als een Performatieve Ruimte in Eindhoven, en van het bouwen van een kangoeroewoning in Amsterdam tot het onderzoeken van het vak en het schrijven van verhalen.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem, Lieke van Hooijdonk (2010 - 2016)

Medewerkers: Eva Ventura (2019 - nu), Milou Klein (2019), Melvin van den Houdt (2019), Laura Steenbeke (2018), Joppe Douma (2018), Madeleine Mans (2016 - 2018), Paula Cores Barrel (2017), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

Zij schreven over ons: ModulørArchinedArchitectuur.nlDirty Science

Ontwerp: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Alles op deze website is gelicenseerd onder Creative Commons licentie CC BY-NC-ND 4.0.

Contactgevens:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parkeren kan op onze binnenplaats aan de 2e Schansstraat

Elsbeth Ronner: 06 14887206
Lilith van Assem: 06 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH werkt met De Nieuwe Regeling 2011