Interieur Zes

De balk, het balkon en de trap

het balkon en de balk in een voormalig schoollokaal
het balkon en de balk in een voormalig schoollokaal

Interieur Zes

De balk, het balkon en de trap

Johannes en Lizzy transformeren een deel van een oude basisschool tot hun nieuwe woning. De bestaande sequentie van ruimtes, met een lage hal als de entree, een klaslokaal met hoog plafond gevolgd door zolder met een hoog puntdak is het vertrekpunt voor het ontwerp. We introduceren een balk om een onderscheid te maken tussen de eetruimte, de zitruimte, de keuken en voorkamers. Het balkon halverwege de trap geeft een terugblik naar de zitkamer, alvorens de tocht naar boven. Door deze ingrepen is de kwaliteit van de hoogtes van de ruimtes behouden terwijl de school verandert is tot huis.

een balkon boven de keuken breekt de grote ruimte
een balkon boven de keuken breekt de grote ruimte
een geel podium markeert de plek voor zitruimte naast de keuken
een geel podium markeert de plek voor zitruimte naast de keuken
de originele wc-deuren zijn ingekort zodat het licht via de gang naar binnen schijnt
de originele wc-deuren zijn ingekort zodat het licht via de gang naar binnen schijnt
oude en nieuwe constructies komen samen
oude en nieuwe constructies komen samen

Achtergrondverhalen

kleurenstudie
kleurenstudie
plattegrond van de leefverdieping
plattegrond van de leefverdieping
plattegrond van de slaapverdieping
plattegrond van de slaapverdieping
doorsnede met het balkon in de keuken
doorsnede met het balkon in de keuken
doorsnede waarin de hoogteverschillen goed te zien zijn
doorsnede waarin de hoogteverschillen goed te zien zijn

Colofon

 

Locatie: Den Haag (NL)

Opdrachtgever: particulier

Jaar: 2014 – nu

Status: in uitvoering

Programma: woning voor een familie

Oppervlakte: 150 m2

 

Fotografie: Johannes van Assem

Gebouw Interieur Zes Volgend verhaal 1 / Volgend verhaal

Over Lilith Ronner van Hooijdonk:

Het bureau is gestart in 2010 in Rotterdam. Wij ontwerpen narratieve architectuur waarbij het verhaal van de opgave centraal staat. Dat verhaal kent verschillende lagen: aansluiting op de context, reageren op bouwtradities, individuele wensen van de opdrachtgever, duurzame inpassingen en technische kansen. De architectuur komt met een nieuwe blik en verrast met verbeelding. Ons werk reikt van transformaties en verbouwingen tot het ontwerp van publieke plekken als een Performatieve Ruimte in Eindhoven, en van het bouwen van een kangoeroewoning in Amsterdam tot het onderzoeken van het vak en het schrijven van verhalen.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem, Lieke van Hooijdonk (2010 - 2016)

Medewerkers: Laura Steenbeke (2018), Joppe Douma (2018), Madeleine Mans (2016 - 2018), Paula Cores Barrel (2017), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

Zij schreven over ons: ModulørArchinedArchitectuur.nlDirty Science

Ontwerp: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Alles op deze website is gelicenseerd onder Creative Commons licentie CC BY-NC-ND 4.0.

Contactgevens:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parkeren kan op onze binnenplaats aan de 2e Schansstraat

Elsbeth Ronner: 06 14887206
Lilith van Assem: 06 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH werkt met De Nieuwe Regeling 2011