Interieur Eén

Het huiselijk leven inkleuren

het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen
het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen

Interieur Eén

Het huiselijk leven inkleuren

Twee ouders en een kind wonen in een appartement in hartje Amsterdam. De vrouw is grote liefhebber van koken, maar de keuken is verstopt. De woonkamer ligt diep in het midden van de woning, terwijl de ongebruikte loggia de gevel flankeert. Het voorstel is om de loggia te verwijderen, de opslag naar het midden te verplaatsen en de keuken daarvoor. Zo ligt het woongedeelte aan het raam, is er vanuit de ruime keuken overzicht en benutten we de volle breedte van het pand. Kleuren markeren nu de verschillende onderdelen van de ruimte, de keuken, gang deur naar de slaapkamer. Elk van de kleuren is uitgewerkt in een rijk palet aan materialen.

een groene keuken en een blauwe hal
een groene keuken en een blauwe hal
zicht vanuit de keuken op de lichte woonruimte
zicht vanuit de keuken op de lichte woonruimte
roze markeert de entree naar de slaapkamer van de ouders
roze markeert de entree naar de slaapkamer van de ouders
detail van de schuifdeur
detail van de schuifdeur
het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen
het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen
het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen
het groen van de keuken is uitgewerkt in verschillende materialen
custom-made keukendeuren
custom-made keukendeuren

Achtergrondverhalen

voor de verbouwing: de loggia wordt niet gebruikt en de woonkamer is donker
voor de verbouwing: de loggia wordt niet gebruikt en de woonkamer is donker
na de verbouwing: een open keuken en een lichte woonkamer
na de verbouwing: een open keuken en een lichte woonkamer

Colofon

 

Locatie: Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Jaar: 2013

Status: gerealiseerd

Programma: verbouwing appartement

Oppervlakte: 130 m2

 

Fotografie: Lisa van Wieringen

Gebouw Interieur Eén Volgend verhaal 1 / Volgend verhaal

Over Lilith Ronner van Hooijdonk:

Het bureau is gestart in 2010 in Rotterdam. Wij ontwerpen narratieve architectuur waarbij het verhaal van de opgave centraal staat. Dat verhaal kent verschillende lagen: aansluiting op de context, reageren op bouwtradities, individuele wensen van de opdrachtgever, duurzame inpassingen en technische kansen. De architectuur komt met een nieuwe blik en verrast met verbeelding. Ons werk reikt van transformaties en verbouwingen tot het ontwerp van publieke plekken als een Performatieve Ruimte in Eindhoven, en van het bouwen van een kangoeroewoning in Amsterdam tot het onderzoeken van het vak en het schrijven van verhalen.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem, Lieke van Hooijdonk (2010-2016)

Medewerkers: Madeleine Mans (2016 - 2018), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

Zij schreven over ons: Architectuur.nl

Ontwerp: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Alles op deze website is gelicenseerd onder de Creative Commons licentie CC BY-NC-ND 4.0.

Contactgevens:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parkeren kan op onze binnenplaats aan de 2e Schansstraat

Elsbeth Ronner: 06 14887206
Lilith van Assem: 06 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH werkt met De Nieuwe Regeling 2011