Interieur Drie

Van slagerij tot slim appartement

een slim appartement in een voormalige slagerij
een slim appartement in een voormalige slagerij

Interieur Drie

Van slagerij tot slim appartement

Een voormalige slagerij met groot etalageruit naar de hoek van de straat, verbouwen we tot appartement voor een gezin met gehandicapt kind. Een grote hal biedt ruimte aan de rolstoel. De keuken en woonkamer liggen aan de straat. Een grote deur tussen de woonkamer en ouderslaapkamer verbindt de voorkant met de tuin. Opengeklapt vormt deze deur een afscherming naar het slaapgedeelte. Details van materialen uit de slagerij zijn in het zicht gelaten: delen van de bakstenen muur en tegelwanden.

een winkelpand met grote etalage aan de hoek van de straat
een winkelpand met grote etalage aan de hoek van de straat
een grote hal biedt ruimte aan de rolstoel van het kind
een grote hal biedt ruimte aan de rolstoel van het kind
de keuken is vormt een geluidsbuffer tussen straat en slaapkamers
de keuken is vormt een geluidsbuffer tussen straat en slaapkamers
een grote deur tussen de woonkamer en ouderslaapkamer maakt verbinding met de tuin
een grote deur tussen de woonkamer en ouderslaapkamer maakt verbinding met de tuin
opengeklapt vormt deze deur een afscherming naar het slaapgedeelte
opengeklapt vormt deze deur een afscherming naar het slaapgedeelte
originele details uit de slagerij zijn behouden
originele details uit de slagerij zijn behouden

Achtergrondverhalen

situatie voor de verbouwing
situatie voor de verbouwing
na: plattegrond van het appartement
na: plattegrond van het appartement
doorsnede
doorsnede

Colofon

 

Locatie: Den Haag (NL)

Opdrachtgever: particulier

Jaar: 2013

Status: gerealiseerd

Programma: woonhuis

Oppervlakte: 90 m2

 

Fotografie: Johannes van Assem

Gebouw Interieur Drie Volgend verhaal 1 / Volgend verhaal

Over Lilith Ronner van Hooijdonk:

Het bureau is gestart in 2010 in Rotterdam. Wij ontwerpen narratieve architectuur waarbij het verhaal van de opgave centraal staat. Dat verhaal kent verschillende lagen: aansluiting op de context, reageren op bouwtradities, individuele wensen van de opdrachtgever, duurzame inpassingen en technische kansen. De architectuur komt met een nieuwe blik en verrast met verbeelding. Ons werk reikt van transformaties en verbouwingen tot het ontwerp van publieke plekken als een Performatieve Ruimte in Eindhoven, en van het bouwen van een kangoeroewoning in Amsterdam tot het onderzoeken van het vak en het schrijven van verhalen.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem, Lieke van Hooijdonk (2010-2016)

Medewerkers: Joppe Douma (2018), Madeleine Mans (2016 - 2018), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

Zij schreven over ons: ModulørArchinedArchitectuur.nlDirty Science

Ontwerp: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Alles op deze website is gelicenseerd onder de Creative Commons licentie CC BY-NC-ND 4.0.

Contactgevens:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parkeren kan op onze binnenplaats aan de 2e Schansstraat

Elsbeth Ronner: 06 14887206
Lilith van Assem: 06 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH werkt met De Nieuwe Regeling 2011