Hooi een Huis

Een winter- en zomerwoning

ontwerp van een hooibalenhuis met kas
ontwerp van een hooibalenhuis met kas

Hooi een Huis

Een winter- en zomerwoning

De pittoreske omgeving van de Waalsprong nodigt uit een interpretatie op de landelijke architectuur te geven. Inspiratie voor vorm en materiaal vinden we in de hooischuur. Van het stro, dat vroeger werd opgeslagen onder het dak, bouwen we nu de wanden. Deze omarmen een warm compact huis met de slaapkamers en leefruimtes. De noordzijde van het huis is gesloten, terwijl deze zich opent naar het zuiden. Aangrenzend aan de zitruimte ligt de kas. Op zonniger dagen kan ook deze worden gebruikt als woonruimte. Zo leeft de bewoner mee met de seizoenen.

in de lommerrijke omgeving van de boomgaard staat de datcha van stro
in de lommerrijke omgeving van de boomgaard staat de datcha van stro
de leefruimte wordt driekwart van het jaar uitgebreid met de kas
de leefruimte wordt driekwart van het jaar uitgebreid met de kas
woonruimte op de begane grond met een entresol voor logés
woonruimte op de begane grond met een entresol voor logés
woonkamer en aangrenzende kas
woonkamer en aangrenzende kas
slaapkamer
slaapkamer

Achtergrondverhalen

plattegrond begane grond
plattegrond begane grond
plattegrond entresol
plattegrond entresol
straatgevel
straatgevel
tuingevel
tuingevel

Colofon

 

Locatie: Nijmegen (NL)

Opdrachtgever: Waalsprong

Jaar: 2013

Status: schetsontwerp

Programma: duurzame woning

Samenwerking met: Franken ir, De Strofabriek, Boom Delft

Gebouw Hooi een Huis Volgend verhaal 1 / Volgend verhaal

Over Lilith Ronner van Hooijdonk:

Het bureau is gestart in 2010 in Rotterdam. Wij ontwerpen narratieve architectuur waarbij het verhaal van de opgave centraal staat. Dat verhaal kent verschillende lagen: aansluiting op de context, reageren op bouwtradities, individuele wensen van de opdrachtgever, duurzame inpassingen en technische kansen. De architectuur komt met een nieuwe blik en verrast met verbeelding. Ons werk reikt van transformaties en verbouwingen tot het ontwerp van publieke plekken als een Performatieve Ruimte in Eindhoven, en van het bouwen van een kangoeroewoning in Amsterdam tot het onderzoeken van het vak en het schrijven van verhalen.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem, Lieke van Hooijdonk (2010 - 2016)

Medewerkers: Laura Steenbeke (2018), Joppe Douma (2018), Madeleine Mans (2016 - 2018), Paula Cores Barrel (2017), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

Zij schreven over ons: ModulørArchinedArchitectuur.nlDirty Science

Ontwerp: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Alles op deze website is gelicenseerd onder Creative Commons licentie CC BY-NC-ND 4.0.

Contactgevens:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parkeren kan op onze binnenplaats aan de 2e Schansstraat

Elsbeth Ronner: 06 14887206
Lilith van Assem: 06 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH werkt met De Nieuwe Regeling 2011