In De Hoogte

From a residential neighbourhood to a lifely neighbourhood

A new future for De Hoogte gives room for diversity...
A new future for De Hoogte gives room for diversity...

In De Hoogte

Van Woonwijk naar Leefwijk

The project 'Van Woonwijk naar Leefwijk' is design research into spatial interventions that can support the social programme of district renewal in Groningen. In the research we present new 'healthy' ways of living, in which we connect living, meeting, learning and working with the Selwerd urban nature.

The proposed scenario focuses on demolition and new construction, making it possible to introduce new urban spaces with urban gardens and small-scale building masses as connecting elements in the development strategy. In this way it will be possible to work on the district step by step, by means of pilot and experiment.

whereas the strip design of the current De Hoogte is monotonous,
whereas the strip design of the current De Hoogte is monotonous,
partial renovation and demolition of new buildings will increase diversity
partial renovation and demolition of new buildings will increase diversity
other types of outdoor spaces make the district is fordable
other types of outdoor spaces make the district is fordable

Background stories

we apply different concepts for a healthy lifestyle
we apply different concepts for a healthy lifestyle
nieuwe verkavelingen omsluiten de buitenruimte tot collectieve tuinen
nieuwe verkavelingen omsluiten de buitenruimte tot collectieve tuinen
open stairwells make shared courtyards accessible from any dwelling
open stairwells make shared courtyards accessible from any dwelling
reorganisation of houses brings diversity of housing types and space for activities
reorganisation of houses brings diversity of housing types and space for activities
verandas soften the transition between the communal garden and the home.
verandas soften the transition between the communal garden and the home.

Colofon

Site: Groningen

Year: 2018 - nu

Status: ongoing

Program: design research

In collaboration with: Estheticon, Building the future of health, DE UNIE architecten (projectgroep). SUBoffice, LAOS landschapsarchitectuur en stedenbouw (De Hoogte).

Research In De Hoogte Next story 1 / Next story

About Lilith Ronner van Hooijdonk

The office was founded in 2010 in Rotterdam. We design narrative architecture that tells the story of the assignment at hand. A story with different layers: that of the context, a response to building tradition, the wishes of our client, sustainable applications and technical opportunities. The architecture surprises with imagination. Our work reaches from transformations to public spaces like a Performative Space in Eindhoven, and from building a multi-family house in Amsterdam to researching our practice and writing stories about it.

Partners: Elsbeth Ronner, Lilith van Assem 

Employees: Eva Ventura (2019 - nu), Milou Klein (2019), Melvin van den Houdt (2019), Laura Steenbeke (2018), Joppe Douma (2018), Madeleine Mans (2016 - 2018), Paula Cores Barrel (2017), Jimmy Stegeman (2016), Dirk Gonzáles Veugelers (2016), André Cramer (2014), Clémence Boru (2013), Anne de Ruyter (2012)

They wrote about us: ModulørArchinedArchitectuur.nlDirty Science

Design: De Ronners
Development: Martijn van Bachum

Everything on this website is licenced under Creative Commons licence CC BY-NC-ND 4.0.

Contact:

Voorhaven 57
3025 HD Rotterdam

Parking is possible in our courtyard: navigate to 2e Schansstraat.

Elsbeth Ronner: +31 6 14887206
Lilith van Assem: +31 6 42026011

mail@lilithronnervanhooijdonk.nl

lilithronnervanhooijdonk

KvK nr. 24494639
LRvH works with The New Rules 2011